Specialisten

In-A-Interieuradvies: ‘Je geniet zoveel méér van een interieur dat helemaal jouw smaak is’

“Ik kan bij een nieuwbouwwoning het meeste voor je betekenen als ik er zo vroeg mogelijk bij betrokken ben. Dus als bij wijze van spreken alleen de buitenmuren er staan. Dan kun je werkelijk alles, tot in de kleinste details, op elkaar afstemmen.”

Ina Harland van In-A-Interieuradvies geniet zichtbaar als ze vertelt over de toegevoegde waarde van haar vak. Ze vindt het prachtig om mensen bij te staan en te adviseren bij de (her-)inrichting van hun woning. “Je geniet zoveel méér van een interieur dat helemaal is afgestemd op jouw smaak. Alleen dan voel je je echt thuis in je woning.”

In-A-Interieuradvies is een sparring-partner voor mensen die verbouwen of verhuizen, een net opgeleverde nieuwbouwwoning naar eigen smaak willen inrichten of die gewoon toe zijn aan een restyling van hun bestaande woning. Vooral bij nieuwbouw kan zij, in overleg met de klant, veel betekenen. “Ik kan aan de hand van de plattegrond al in een vroeg stadium meedenken over de indeling, functionaliteit, de routing of de verlichting. Van de plaats van de keuken tot die van de stopcontacten. Als je daar vooraf goed over nadenkt, kan dat je woonplezier enorm vergroten.”

Aanbod

Haar dienstenpakket is gevarieerd. Ina kan ‘spelen met kleuren’ (waarmee je bijvoorbeeld ruimtes kleiner, groter of hoger kunt laten lijken), een uitgebreid interieuradvies geven (bijvoorbeeld over meubels, kleuren of stijl of bestaande meubels combineren met iets nieuws), een lichtplan opstellen (waarmee het huis meer sfeer kan krijgen) of een ‘frisse blik’ op een bestaand interieur werpen. “Veel mensen zijn best tevreden met hun interieur, maar voelen aan dat het, met wat ‘tips & tricks’ nog mooier kan worden”, zegt ze over dat laatste. “Een frisse blik van een ander kan je woning net dat beetje extra geven waardoor het helemaal jouw huis wordt.” Haar website geeft een overzicht van de mogelijkheden, alsmede een portfolio van lopende en afgeronde projecten.

Werkwijze

Een kennismaking en intakegesprek is altijd gratis. Als het klikt – “dat vind ik echt heel belangrijk”, zegt Ina – komt er een vervolgafspraak, waarin foto’s worden gemaakt en in samenspraak een moodboard voor de beoogde woonstijl wordt opgesteld. In de ontwerpfase kan een tussentijdse presentatie worden aangepast aan de wensen waarna een ontwerpvoorstel verder wordt uitgewerkt. “Daarvoor gebruik ik 3D-visuals, plattegronden en materiaalstalen voor de vloer, raambekleding, meubilair, verf en behang”, vertelt ze. “Desgewenst kan ik ook assisteren bij de inkoop bij leveranciers en woonwinkels, of zoeken we samen meubels en accessoires.”

Hoe ze ertoe is gekomen? “Ik heb mijn hart gevolgd”, zegt ze. “Ik heb ruim dertig jaar in de farmaceutische industrie gewerkt en kwam drie jaar geleden onverwacht voor de keuze te staan: wat vind ik echt leuk? Ik was altijd al met creatieve hobby’s bezig en via gesprekken met een bevriende coach kwam ik tot deze uitkomst. Ik volgde een opleiding binnenhuisarchitectuur en vond mijn klanten in eerste instantie via vrienden en dankzij artikelen in lokale bladen. Daarnaast ben ik actief op Facebook en Instagram, waar ik afgeronde projecten laat zien. Naast vakkennis en plezier in mijn werk helpt het dat ik van nature een goede luisteraar ben, denk ik. Dat helpt om in beeld te krijgen wat een klant echt voor ogen heeft.”

In-A-Interieuradvies / Ina Harland
Vrijheidslaan 116, 3621 HK Breukelen
www.in-a.nl / ina@in-a.nl

 

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.